Mentalismi

”Kävin katsomassa Jennin mentalistikeikkaa Huurupiilo-ravintolassa. Siinäpä varmaotteinen esiintyjä, joka sai yleisön tempuillaan ihan äimän käeksi!” – Maisteri Simo Frangén

 

                      Talentissa ihastuttanut

TAIKURI JA MENTALISTI JUHLIIN JA TAPAHTUMIIN

Mielen taikaa! – mentalismishow:

Mielen Taikaa! on Jenni Sofian mystinen, tunnelmallinen ja mukaansa tempaava mentalismishow, joka on kiehtova matka mielen salaisuuksiin. Esiintyjän ja yleisön välinen vuorovaikutus tekee jokaisesta showsta ainutlaatuisen kokemuksen. Esitys sisältää psykologista mielen taikuutta, joka luo illuusion ennustamista ja ajatustenluvusta. Esitys tekee tilaisuudestanne ikimuistettavan ja siitä puhutaan vielä pitkään . Mielen Taikaa! on show, jossa mahdoton on mahdollista!

Lapsille: Taikurishow sisältäen ilmapalloeläimet. Synttäreille ja lastentapahtumiin.

Taikuus ja mentalismi luo ikimuistoisen tilaisuuden:

  • yritystilaisuudet
  • pikkujoulut
  • tapahtumat
  • syntymäpäivät
  • häät
  • messut
  • tupaantuliaiset
  • bileet, kotijuhlat
  • baarit, ravintolat ja klubit
  • lastenjuhlat


Mitä on mentalismi?

Mentalismi on psykologista mielessä tapahtuvaa taikuutta, joka hyödyntää mielen toiminnan ymmärtämistä, kuten suggestiota, psykologiaa ja ihmisen tulkitsemista. Mentalismi siis perustuu tieteelliseen tietoon ihmisten käyttäytymisestä. Se on taikuuden laji, jossa mentalisti luo illuusion ajatusten lukemisesta, ennustamisesta jne. Jos taikuri on enemmän näppärä sormiltaan, niin mentalisti mieleltään.  Mentalismissa on aina myös voimakkaasti mukana vuorovaikutus yleisön kanssa, sillä illuusio luodaan turvallisesti yhdessä. Tämän takia myös jokainen show on erilainen ja ainutlaatuinen.

Mentalismin juuret juontavat aina spiritismi-istuntoihin ja meedioiden käyttämiin metodeihin asti. Vielä 1900-luvun alussa suositut ajatustenluku-esitykset esitettiin ”aitoina” kykyinä.

Mentalisti lukee siis ajatuksia, vaikuttaa ihmisten valintoihin, tekee suggestioita, ja ennustaa asioita ennalta. Mentalistit käyttävät hyvin erilaisia metodeita, joilla luodaan illuusio näistä yliluonnollisista ilmiöistä. Tekniikoissa on sekoituksia kehonkielen lukemisesta, ihmistuntemuksesta, psykologiasta, kylmälukemisesta sekä ihan vain taikatempuista. Mentalistit eivät siis omaa yliluonnollisia kykyjä, vaan kaikki on pitkän harjoittelun tulosta. Yleisö voi itse valita pähkäileekö miten kaikki tapahtuu vai nauttiiko vain illuusion taiasta. Lavaesitykseni on pääosin mentalimia, pienin perinteisen taikuuden höystein.