Vapaudu esiintymisjännityksestä

”Minua pyydettiin mukaan Nelosen Talent-kilpailuun mentalistina kolme vuotta sitten. Pelon ja esiintymisjännityksen takia meinasin kieltäytyä koko keikasta. Jännitys sai pelkäämään epäonnistumistani työssä jonka jo osasin. Pelkäsin epäonnistuvani tai paljastuvani, että en olekaan tarpeeksi hyvä. Tuomaristossa minua oli arvioimassa mm. Jari Sillanpää ja Sami Hedberg. Ja kaikki tämä paine miljoonayleisön edessä! Päätin kuitenkin haastaa itseni. Lopulta esitys meni loistavasti ja tuomaristo ja yleisö taputti seisten. Se oli elämäni hienoin hetki! Jos mulla ei olisi olut näitä mielenhallinnan työkaluja vakuuttavaan esiintymiseen, olisi tämä keikka jäänyt tekemättä ja huikea onnistumisen kokemus saamatta. Ehkä sullakin on tilanteita jossa haluaisit nauttia esiintymisestä itsevarmasti ja vakuuttavasti ilman, että pienennät itsesi hiirulaiseksi, ääni pihisee kurkussa tai kasvot helahtavat punaiseksi. Voitko kuvitella tilanteen jossa olisit jännityksen kanssa esillä mutta saatkin käännettyä sen voimavaraksesi ja koko potentiaalisi olisi käytössäsi? Nyt kerron sinulle kuinka se on mahdollista!”

Vapaudu jännityksestä, pelko voimavaraksi!

Oletko jättänyt asioita tekemättä, koska et ole uskaltanut? Jännitätkö esiintymistä tai lamaako jännitys ja pelko kun pitäisi olla parhaimmillaan? Haluatko sen sijaan nauttiaesiintymisestä ja löytää täyden potentiaalisi haastavassa tilanteessa? Kuinka muuntaa pelko ja jännistys voimavaraksi? Miten päästä huippusuoritukseen? Varmin tapa tehdä elämästä hankalaa on väistellä kaikkea haastavaa ja pelottavaa. Tällöin muodostuu oravanpyörä, jossa ohjaudutaan pelkojen kautta, sen sijaan, että oltaisiin oman elämän ohjaimissa. Suurin oppimista haittaava tekijä on stressi ja eniten aivoja rajoittava tunne on pelko.

THL:n tutkimuksen mukaan esiintymisjännitys on suurimpia stressin aiheuttajia työelämässä. Työelämä vaatii vaatii jatkuvaa esilläoloa, vakuuttavuutta, vaikuttavuutta, vuorovaikutusta, esiintymistaitoa ja kykyä tuoda asiansa esille luontevasti.

”Jenni Sofian mielen valmennus yllätti ja ylitti odotukset! Ammattitaitoinen valmennus piti sisällään kourallisen tekniikoita, joita pääsin hyödyntämään jo seuraavalla keikalla.” – Taikuri Marko Poskiparta

Kovimpiinkin tavoitteisiin on helpompi päästä, kun mieli keskittyy oikeisiin asioihin. Esiintymisvarmuus on merkittävä osa ammattitaitoa. Suhtautuminen esiintymistilanteisiin vaikuttaa ihmisen kokonaishyvinvointiin ja työelämässä menestymiseen. Pelon ja jännityksen muuntaminen voimavaraksi kohottaa itsetuntoa, joten varmuus erilaisissa työelämän haasteellisissa tilanteissa kasvaa. Kun työntekijällä on käytössään koko potentiaali, se näkyy myös yrityksen menestymisessä. Satsaamalla henkilöstönesiintymistaitoihin lisätään myös yrityksen kilpailukykyä.

Keskitymme valmennuksessa ensisijaisesti jännityksen ja pelon hallintaan haastavissa tilanteissa. Henkilöstö saa käyttöönsä konkreettiset esiintymisvarmuuden työkalut voidakseen olla paras versio itsestään.